Traditionele witte wijnen gemaakt van een mengsel van vier of vijf druiven worden in veel delen van het land gevonden, vooral in Noord-Italië. Wijn wordt zo geproduceerd dat het deel van dit land dat u bezoekt niet ver van wijngaarden ligt. Enkele van de beste witte wijnen van Italië worden ook geproduceerd in de buurt van de kust, in gebieden die al lang internationaal bekend staan ​​om hun geurige en elegante witte wijn.

Moderne wijnbereidingstechnieken winnen terrein in deze regio, en het is ook de enige wijnregio in Italië die het teeltgebied de afgelopen twee decennia heeft vergroot. Puglia produceert meer wijn dan enige andere Italiaanse regio, die goed is voor meer dan de helft van de totale wijnproductie van het land en het overgrote deel van de export. Sicilië staat op de tweede plaats na Puglia wat betreft de productie van de meeste wijnen uit Italië, terwijl het de eerste is in termen van het werkelijke aantal wijngaarden in elke regio. Sicilië biedt ook een mousserende selectie van – een – goede wijnen, die meer rode en witte wijnen produceren dan alle andere grote wijnregio’s van Europa en de Verenigde Staten samen.

Classificatieniveaus

DOC (Denominazione Origine Controllata) is het belangrijkste classificatieniveau voor Italiaanse wijnen en omvat de meeste traditionele wijnen van Italië. Onder de rode wijnen zijn Chianti, Chianzi, Classico en Vino Nobile, Grappa de beroemdste wijnen op basis van Sangiovese. Dit type wijn behoort tot de beste in zijn soort ter wereld en is ook de op een na beste in Europa en de Verenigde Staten.

Italië is verdeeld in 20 administratieve regio’s, waarvan sommige wijn produceren.

Waaronder verschillende wijnregio’s. De kaart van Italiaanse wijnregio’s helpt je om de verschillen in de situatie te zien en een betere indruk te krijgen van waar de wijnregio’s in Italië liggen.

afhankelijk van de vintage is Italië de grootste wijnproducent ter wereld, aangezien het de vintage is van 2015 en talloze mogelijkheden biedt voor Italiaanse wijnreizen. Italië heeft Italiaanse topwijnen geproduceerd in verschillende regio’s, dus de mogelijkheden om de perfecte Italiaanse wijn voor jou te kiezen zijn eindeloos. Wat uw budget of uw smaak voor wijn ook is, er zijn veel manieren om de Italiaanse wijn te vinden die bij u past.